Як обрати агентство нерухомості

0
30

Погляд на нерухомість

Нерухомість — цікава тема для роботи, і багато людей намагаються знайти себе в цьому напрямку. Ринок нерухомості зумовлений дуже високою конкуренцією, і на ньому можна зустріти і приватних ріелторів, і агентства нерухомості. Давайте разом з порталом Nedviga-pro розберемося в перевагах і недоліках тих і інших.

Хто такі приватні ріелтори?

Як правило, приватними ріелторами є колишні співробітники агентств нерухомості, які намагаються працювати виключно у своїх особистих інтересах. Всю роботу вони ведуть самостійно і на цьому заробляють. Дуже часто серед них можна зустріти приватних ріелторів, які працюють без постановки на податковий облік. Вони уникають сплати будь-яких податків до державного бюджету України, що є грубим порушенням законодавства нашої країни і іменується незаконним підприємництвом. Подібні дії дають їм можливість демпінгувати на ринку нерухомості. Як правило, такі ріелтори працюють без будь-яких договорів, або їхні договори не мають юридичної сили, що веде до підвищених ризиків.

Існують більш грамотні приватні ріелтори, які укладають договори цивільно-правового характеру або працюють через ФОП.

Ці ріелтори мають серйозніший рівень і працюють у правовому полі. Вони оплачують всі податки і їхній час займає здача і ведення податкової звітності, що неминуче веде до значного зростання їхніх тарифних ставок.

Приватні ріелтори, які працюють наодинці, можуть виявитися корисними тільки в разі надання послуг з приватизації, переоформлення документації та консультації з юридичних тонкощів у сфері нерухомості. У всіх інших випадках варто задуматися, оскільки ви можете втратити свій особистий час і гроші. Потрібно розуміти, що приватному ріелтору доводиться поодинці проробляти гігантський обсяг роботи, який, м’яко кажучи, непосильний одній людині. Тому підбір і просування нерухомості — це доля серйозних і великих компаній, які володіють серйозними фінансовими можливостями, знаннями, потужною інформаційною базою клієнтів і власників, великими зв’язками і репутацією. Коли приватний ріелтор укладає договір на пошук (просування) нерухомості, то він неминуче звертається за допомогою до інших приватних ріелторів і агентств нерухомості.

Так з’являються численні ланцюжки, де закладаються інтереси численних приватних ріелторів і агентств нерухомості. Завдяки найпростішим знанням теорії ймовірності можна здогадатися, що чим ланцюжок довший, тим імовірність позитивного результату різко мінімізується. У разі втрати хоча б однієї ланки відбувається втрата всього ланцюга. Крім цього, потрібно зазначити, що чим довші ланцюжки, тим сильніше зростають ризики клієнтів на втрату особистого часу і грошових коштів.

Зауважимо, що серед приватних ріелторів зустрічається велика кількість порядних і професійних фахівців. Такі люди завжди в дефіциті і вартість їхніх послуг значно перевершує середні ринкові ціни.

Потрібно розуміти, що звертаючись по допомогу до приватних ріелторів, ви берете на себе істотні ризики, які потрібно тверезо оцінювати своїми силами.

У разі, якщо ви прийняли рішення працювати з приватним ріелтором, то необхідно звернути свою пильну увагу на репутацію і рекомендації цієї людини, оскільки сьогодні ця людина є, а завтра вона може зникнути в невідомому напрямку з усією необхідною документацією. Усі гарантії та обіцянки згодом можуть виявитися уявними.

Хто ж такі агентства нерухомості?

Це сукупність людей об’єднаних однією ідеєю та однією організаційною структурою. Співробітники виконують свої завдання і діяльність всієї організації спрямована на виконання якісних ріелторських послуг перед простими людьми та іншими організаціями. В організаційній структурі йде чіткий поділ праці і кожна людина займається своїми певними функціями: аналітикою, показами, просуванням і юридичними питаннями. Завдяки такій взаємодії вдається отримати найбільш якісний варіант надання ріелторських послуг.

Зазначимо, що авторитет мають тільки ті компанії, які прагнуть надавати найякісніші послуги своїм клієнтам, мають у своєму розпорядженні потужні інформаційні ресурси та мають репутацію надійного й сумлінного партнера. Усі інші компанії, які працюють проти своєї репутації, йдуть у тінь і зникають із часом.

Широкий та інтенсивний розвиток інформаційних технологій, вільного доступу до всесвітньої мережі Інтернет призвів до того, що несумлінні агентства нерухомості та приватні ріелтори моментально стають надбанням громадськості. Ринок миттєво з’їдає подібних гравців, оскільки вони працюють проти нього.

Підбиваючи підсумок, зауважимо, що взаємодія з приватними ріелторами призводить до певних ризиків, яких краще уникнути. Запобіжними заходами можуть бути високі рекомендації друзів і знайомих, блогових статей і форумів у мережі Інтернет.

Говорячи про агентства нерухомості, можна впевнено сказати, що це вищий рівень надійності. Як правило, в агентств нерухомості великі потоки клієнтів, і в разі несумлінного ставлення до своїх клієнтів це миттєво стає широкою темою для обговорення громадськості. Зазначимо те, що в агентствах нерухомості працює сукупність людей, об’єднаних однією ідеєю. Це говорить про те, що репутація матиме важливу роль у їхній роботі.

Вартість послуг якісного приватного ріелтора і надійного сумлінного агентства нерухомості будуть рівними.

Зазначимо, що якщо приватний ріелтор або агентство нерухомості не мають постановки на податковий облік, то необхідно вжити запобіжних заходів, проявити пильність і діяти вкрай обережно. Адже, приватні ріелтори та агентства нерухомості, які займаються незаконним підприємництвом, вже діють на протизаконних підставах, порушують цивільний кодекс і завдають матеріальної шкоди Україні. Потрібно розуміти, що якщо людина переступила межу і вийшла з правого поля раз, то вона може зробити це знову і знову.

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Пожалуйста, введите ваш комментарий!
пожалуйста, введите ваше имя здесь